Derebağ Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitimi´nin amaçları ışığında dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek öğrenci olmanın idealini değişimi yaşayacak, çağdaş, etkili, demokratik, özgür ve bilimsel düşünen üretici, girişken, kendisiyle barışık, dünya ile uyumlu, seviyesine göre her alanda kendini kabul ettirmiş, milli ve manevi değerleri geliştiren sosyal, kültürel, bilimsel alandaki her türlü yenileşme, gelişme ve değişmeyi yakından taip eden, uluslarası normlara ulaşmayı hedefleyen, gücünü tarihi geçmişinden alan örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Derebağ Kasabası İlköğretim Okulu´nu tercih eden tüm öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip ülke kalkınmasında rol alacak, topluma faydalı, örnek öğrenci yetiştirmek. İlk ve Orta Öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek, kendisiyle ve toplumla barışık, öğrenmeyi öğrenen, bilgi üreten, gelişime açık, rekabetçi, paylaşmayı bilen, bilimsel düşünen, Atatürkçü bireyler yetiştirmektir. Ekip çalışmasıyla ortak başarının elde edilmesinde önemli katkı sağlayacağı inancının verilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır.

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: